Kurdin kanssa keittiössä

Parhaiden reseptien metsästystä Lähi-idästä. Myös vegaanisia ja vehnättömiä leivonnaisia.

Search

Tapsi - Kasvispata


Tapsi on helppo ja terveellinen arkiruoka. Siinä on tomaattia, munakoisoja, kesäkurpitsaa sekä perunaa. Tapsi muistuttaakin ranskalaista Ratatouille kasvispataa.

Tapsin voi valmistaa kasvisversiona tai halutessa voi laittaa myös lampaan- tai naudanlihaa. En ole muistaakseni ikinä kuitenkaan syönyt tapsia, jossa olisi lihaa. Haluan itse pitää tapsin kuitenkin kasvisruokana, sillä lihaa tulee muutenkin syötyä riittävästi.

Kunkin vihannesten määrän voi itse päättää, itse pidän siitä, että tapsissa on paljon perunaa. Kurdit taas laittavat paljon tomaatteja, munakoisoa ja kesäkurpitsaa.

Tapsi - Kasvispata

Aktiiviaika 30 min, Passiiviaika 1 h

5 tomaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
7 perunaa
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
3 rkl oliiviöljyä
1 ½ - 2 tl suolaa
kourallinen lehtipersiljaa, tilliä tai minttua

Tomaattiliemi
½ dl tomaattipyreetä
4 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä

Kalttaa tomaatit kastamalla ne kiehuvaa veteen hetkeksi ja kuori ne (ei välttämätöntä). Kuori sipulit ja perunat. Viipaloi sipulit, perunat, munakoisot, kesäkurpitsa ja tomaatit. Kaada teflonkattilan pohjalle öljyä, niin että se peittyy. Lado sitten vihannekset kattilaan. Ensin perunaviipaleita pohjalle ja sitten loput miten haluat. Lisää välillä aina hieman suolaa.

Valmista tomaattiliemi sekoittamalla aineet keskenään. Kaada liemi vihannesten päälle ja lisää lopuksi silputtu persilja, tilli tai minttu.

Keitä kunnes kaikki on kypsiä eli noin tunnin (ensin täysillä n. 15 min, loppuaika levy 3).

Tapsin seuraksi voit keittää myös riisiä, jos haluat. Nauti tapsi naan-leivän kanssa.

Lue täältä ohje riisin valmistukseen.

Vinkit

Kalttaa tomaatit jolloin saat tapsista kauniimman.
Ota tarvittava suolamäärä kulhoon valmiiksi, jottet lisää sitä liikaa.
Lisää tarvittaessa vettä. Valmis tapsi ei kuitenkaan sisällä kovinkaan paljon nestettä.
Tapsin sekaan voi laittaa myös naudan- tai lampaanlihaa. Kannattaa kypsentää ensin tunnin verran, jotta lihasta tulee parempaa.


Lähde: Kurdin sukulaiset

Ei kommentteja

Lähetä kommentti