Tashreeb on ruoka, johon voi laittaa vähän kaikkea mitä kaapista löytyy. Lampaan- tai kananlihaa, perunoita, kikherneitä ,erilaisia vihanneksia, papuja, jne. Tashreeb tarjoillaan astiasta, johon on ensin laitettu naan leivän paloja.
Kuten monesta muustakin reseptistä, tästäkin löytyy monenlaista versiota. Tashreeb dajaj tarkoitetaan keittoa, jossa on kanaa ja tashreeb laham on lampaanlihasta tehtyä keittoa. Jos tekee lampaanlihasta, kannattaa laittaa luut mukaan.
Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka vihaavat korianterin saippuamaista makua, kannattaa jättää tuore korianteri kauppaan ja ostaa mieluummin kuivattua. Itse en haluaisi edes koskea tuoreeseen korianteriin, koska se haju tarttuu käsiin.
Tashreeb dajaj
1 kokonainen kana (900 g)2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1-2 tomaattia
1 ½ rkl currya
1/3 kuppia (0,8 dl) tuoretta korianteria tai ½-1 rkl kuivattua korianteria
¼ mustapippuria
(1 kana-/kasvisliemikuutio)
2 rkl tomaattipyreetä
1-2 kuivattua limettä
vettä2-4 perunaa
1 prk kikherneitä suolaliemessä
Lisäksi
naan leipää
Leikkaa kana paloiksi ja ota nahat pois. Mausta kana suolalla. Kuori ja leikkaa sipulit paloiksi. Lisää kattilaan oliiviöljy ja sipulit sekä kananpalat. Paista hetken aikaa, kunnes kananpalat saa hieman väriä. Lisää paloitellut tomaatit, silputtu korianteri tai kuivattu korianteri sekä loput mausteet. Lisää kuumaa vettä niin, että kanat peittyvät. Kuori perunat ja paloittele pienemmiksi. Huuhtele kikherneet vedessä. Lisää perunat keittoon sekä tarvittaessa lisää vettä. Keitä noin tunnin ajan ja lisää loppuvaiheessa kikherneet.
Asettele kulhoon naan leivän jämäpaloja ja kaada keittoa päälle. Tarjoile lisäksi riisiä ja vihanneksia jos haluat.
Lue täältä ohje riisin valmistukseen.
Lue täältä ohje riisin valmistukseen.
Vinkki
Tee haarukalla reikiä kuivattuun limeen.
Voit lisätä myös porkkanaa, papuja, munakoisoa, kurpitsaa. Mitä nyt kaapista löytyy.
Kanan voi korvata lampaanlihalla. Kannattaa kuitenkin sitä kypsentää ainakin 2 h, jotta siitä tulee mehevää.
Voit lisätä myös porkkanaa, papuja, munakoisoa, kurpitsaa. Mitä nyt kaapista löytyy.
Kanan voi korvata lampaanlihalla. Kannattaa kuitenkin sitä kypsentää ainakin 2 h, jotta siitä tulee mehevää.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti