Mrishki surkrawa eli paahdettu uunikana on helppo ja maukas arkiruoka.
Helppo tehdä siksi, koska kanaa ei pahemmin tarvitse leikata. Itse teinkin monesti juuri uunikanaa, kun en vielä hallinnut kanan leikkaamista. Kuten kuvasta näkyy tällä kertaa kaula jäi leikkaamatta. Näyttäähän se vähän typerältä, mutta raakana se ei vielä näkynyt näin hyvin.
Uunikanasta saa tarvittaessa tehtyä tulisempaa. Itse en voi syödä liian tulista, joten laitoin ohjeessa chilikastikkeen sulkeisiin. Kibbeh maustetta ei myöskään löytynyt kotoa, joten sekin jäi tällä kertaa pois.
Mausteseoksesta tuli kuitenkin todella hyvä. Se maustoi samalla myös perunat maukkaaksi. Voisi jopa joskus tehdä pelkkiä uuniperunoita tällä mausteseoksella maustettuna ja seuraksi vaikka lohta. Perunoita ei kuitenkaan kannata laittaa liikaa (ei siis päällekkäin), jotta ne paistuvat sopivan rapeiksi.
Mieheltäni tuli kovasti kehuja, joten tämä ohje menee kyllä todellakin jatkoon.
Mrishki surkrawa
1 kokonainen kana2 tl suolaa
(chilikastiketta)
n. 2 rkl oliiviöljyä
n. 2 rkl sitruunamehua
Mausteseos
1 tl juustokuminaa
½ rkl biryani mausteseosta
(kibbeh mausteseosta)
½-1 tl pul biber maustetta
1-2 tl currya
2-3 rkl tomaattipyreetä
n. 2 dl kuumaa vettä
½ tl suolaa
Lisäksi
3-6 perunaa
1-3 porkkanaa
loraus oliiviöljyä
½ tl suolaa
Laita kana uuninpellille tai muuhun sopivaan uuninkestävään astiaan (ei leivinpaperia). Leikkaa kanasta takapuoli, siiven päät sekä kaula pois. Ota tarvittaessa ylimääräistä nahkaa pois ja tee siihen viiltoja. Ripottele kanalle suolaa joka puolelle. Levitä kanan päälle oliiviöljyä, chilikastiketta (jos haluat) ja sitruunamehua.
Valmista mausteseos sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Kuori perunat ja porkkanat. Paloittele ne sopiviksi paloiksi. Lisää hieman oliiviöljyä ja suolaa. Sekoita hyvin.
Laita perunat ja porkkanat kanan ympärille (ei päällekkäin jotta paistuu paremmin). Kaada lopuksi mausteseos kanan, perunoiden ja porkkanoiden päälle.
Paista 230 asteessa n. 45-50 min. Tarjoa lisäksi riisiä, vihanneksia ja naan leipää.
Lue täältä ohje riisin valmistukseen.
Lähde: alkuperäinen resepti
Ei kommentteja
Lähetä kommentti