Brinji sor eli punainen riisi saa värinsä tomaattipyreestä. Ei kuitenkaan kannata sekoittaa tätä punaista riisiä siihen, jota myydään kaupassa.
Kaupasta ostettava punainen riisi on saanut värinsä rihmasienestä ja kilohintakin sillä on 10e luokkaa. Siksi nimesinkin tämän köyhän punaiseksi riisiksi. Punaisella riisillä saa kuitenkin vähän vaihtelua ainakin värin ja maun puolesta.
Kaksi viikkoa sitten kirjoitin miten valmistaa hyvää riisiä kahdella tavalla. Kannattaa lukea täältä tarkemmat vinkit riisin esikäsittelystä ja valmistuksesta.
Brinji sor
2 rkl (oliivi)öljyä1 pieni sipuli
½ dl tomaattipyreetä
2 kuppia (á 2,4 dl) riisiä
2 kuppia (á 2,4 dl) kiehuvaa vettä
2 tl suolaa
Koristeeksi
tomaatin paloja
Pese riisi ja anna liota vedessä vähintään puoli tuntia (lue tarkemmin täältä).
Kuori ja silppua sipuli mahdollisimman pieneksi (esim. monitoimikoneessa). Laita teflonkattilaan öljyä ja kuullota sipulisilppua hetken aikaa. Lisää tomaattipyree ja sekoittele pari minuuttia. Lisää joukkoon riisi ilman liotusvettä ja sekoita hyvin muutaman minuutin ajan. Kuumenna vesi sillä aikaa vedenkeittimessä ja mittaa riisin joukkoon. Lisää suola ja sekoita. Laita levy 1 vähän ennen kuin vesi on imeytynyt riisiin. Laita tiivis kansi päälle (sekä keittiöpyyhe tms.) ja anna hautua n. 15-20 min. Tarjoile riisi kauniissa lautasessa ja asettele koristeeksi tomaatin paloja.
Lähde: vinkkejä
Mulla on jo tämän syksyn toinen flunssa menossa. Kurdi ei kuitenkaan tunnu ikinä sairastavan flunssaa, mutta ehkä se helpompaa näin. Vähän kärsii tämä ruokablogin kirjoitus, kun makuaisti on kadoksissa ja energia ei riitä. Lähiaikoina oli kuitenkin ajatuksena kokeilla taas kubbaa, sekä shftasta hieman erilaista reseptiä. Muitakin toivomuksia saa antaa.
Toinenkin blogi on tekeillä eli puuhaa siis riittää. Toisen blogin instagram tili löytyy täältä. Sieltä siis tulee löytymään ainoastaan vegaanisia herkkuja sekä leipomista yhdessä lapsen kanssa.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti